In de afgelopen decennia zijn de technieken voor het verrichten van haartransplantaties steeds meer verfijnd en beter geworden, maar voor een goed resultaat van uw haartransplantatie is nog steeds voldoende goed donormateriaal nodig. Wereldwijd gebruikt men verschillende technieken om haartransplantaties uit te voeren, maar het meest gangbaar zijn: de FUT methode en de FUE methode. De FUE is de jongste manier van haar transplanteren en wordt beschouwd als de meest natuurlijke vorm.

Het terugplaatsen van de haarwortels
Om de haarwortels weer terug te kunnen zetten moet er een kleine opening in de huid gemaakt worden. Dit geldt zowel voor de FUT als de FUE methode. Samen bepalen we welke vorm van haartransplantatie het best bij uw wensen past. Uw huid en haarsoort spelen daarin ook een belangrijke rol.

De FUT methode
FUT staat voor Follicular Unit Transplantation. Hierbij worden de transplantaten met enkele haarwortels tegelijk getransplanteerd. Uit het donorgebied wordt een minuscuul huidreepje gehaald waarin follicular units aanwezig zijn van één, twee of drie haren. De haarwortels worden vervolgens zo snel mogelijk weer in de geprepareerde kanalen gezet zodat zij weer van voedingsstoffen worden voorzien en binnen een paar dagen zelfstandig gaan groeien.

De FUE methode
FUE staat voor Follicular Unit Extraction, bij deze vorm van haartransplantatie worden de haarwortels één voor één uit het donormateriaal verwijderd. Dit is dus een heel natuurlijke vorm van haartransplantatie. Bij de FUE methode worden de haarwortels één voor één teruggeplaatst zoals ze eruit zijn gehaald. Mede hierdoor behalen wij ook goede resultaten met kroezend haar.
Het donorgebied kan na het oogsten van het donormateriaal een beetje gevoelig zijn. Maar napijn komt bijna niet voor. Hechtingen zijn immers overbodig en de minuscule gaatjes groeien zeer snel dicht.

Afhankelijk van de grootte van uw haartransplantatie wordt een deel van het haar op het achterhoofd kort geschoren. Maar als het haar voldoende lengte heeft, is dit goed te camoufleren. Het is dus beslist niet nodig dat het hele hoofd voorafgaand aan uw behandeling wordt geschoren.

Wilt u eerst een goed advies?
Vraag HIER een gratis consult aan.