Valt getransplanteerd haar weer uit?
Getransplanteerd haar valt niet meer uit door het mannelijk hormoon, mits het van een goede donorplek gehaald wordt. Dit geldt ook voor haartransplantaties bij vrouwen. Tijdens het 1e consult bekijken we de mogelijkheden.

Scheert u het hele hoofd bij een behandeling?
Wij verzorgen uw haartransplantatie zo, dat de mensen om u heen zo min mogelijk zien dat u een haartransplantatie hebt ondergaan. Daarom scheren wij NIET al uw haar. Vooral vrouwen vinden dat plezierig! Meestal is het donorgebied goed te bedekken na een behandeling. Tijdens het 1e consult kunnen wij u precies vertellen hoe zichtbaar de haartransplantatie voor u verloopt. Kijk ook in de foto’s voor een overzicht.

Behandelt u ook vrouwen?
Wij doen haartransplantaties bij mannen en bij vrouwen. Kijk voor meer informatie op de pagina Vrouwen.

Transplanteert u ook borsthaar?
Haren kun je overzetten van en naar elk gewenst gebied; dit kan ook de mannenborst zijn. Tijdens het 1e consult kunnen we hierover meer vertellen.

Kan ik ook een transplantatie doen voor wenkbrauwen?
Haren kun je overzetten naar elk gewenst gebied; dus ook naar het gebied bij de wenkbrauwen. Dit kan zowel bij vrouwen als bij mannen. Tijdens het 1e consult vertellen we u over de mogelijkheden.

Ik ben een vrouw met een hoge haargrens. Kunt u die verlagen?
Ja. Haren kun je overzetten naar elk gewenst gebied; dus ook naar de voorste haarlijn bij vrouwen met een aangeboren hoge voorste haarlijn. Tijdens het 1e consult kunnen we kijken naar de grootte van het gebied en de kwaliteit van het donormateriaal.

Mijn scheiding wordt heel dun. Kunt u daar iets aan doen?
Ja. We kunnen donorhaar gebruiken om een scheiding te verdichten, zowel bij mannen als bij vrouwen. Het resultaat hangt onder meer af van de dikte van elke haar. Tijdens het 1e consult bekijken we de kwaliteit van de haren en luisteren we naar de wensen.

Ik heb al eens een haartransplantatie gedaan en wil dit gebied laten bijvullen. Kan dat ook?
Bij voldoende donormateriaal kunnen we haartransplantatie uitvoeren. Haartransplantatie is meestal een kwestie van “opvullen”. Tijdens het 1e consult bekijken we de mogelijkheden.

Kan mijn getransplanteerde haar na de transplantatie weer uitvallen?
Getransplanteerd haar valt niet meer uit door het mannelijk hormoon. Het oorspronkelijke haar is nog wel gevoelig voor verdere uitval. Met name bij vrouwen kijken we naar andere factoren die kunnen meespelen. Hiervoor kijken we tijdens het 1e consult naar de mogelijkheden.

Is één behandeling voldoende?
Over het hele leven bekeken is één behandeling meestal niet voldoende. Hoe jonger de patiënt is, des te actiever is het haaruitvalproces. De getransplanteerde haren vallen niet uit en er zijn geneesmiddelen die de achteruitgang vertragen. Tijdens het 1e consult vertellen wij u over uw mogelijkheden voor haartransplantatie, voor mannen en vrouwen.

naar boven

Moet ik per se medicijnen gebruiken bij een haartransplantatie?
Het is niet verplicht om medicijnen te gebruiken tegen haaruitval. Sommigen willen liever medicijnen gebruiken; anderen willen er niets van weten. Tijdens het 1e consult bespreken we de mogelijkheden en houden rekening met uw voorkeuren.

Kan de kliniek medicijnen voorschrijven?
Wij kunnen medicijnen voorschrijven wanneer dat gewenst is.

Zijn er alternatieven als een haartransplantatie in mijn situatie niet mogelijk is?
Er zijn diverse mogelijkheden om er goed uit te blijven zien wanneer tijdens het 1e consult blijkt dat een haartransplantatie niet de 1e keus is. Dit bespreken we uiteraard tijdens uw komst.

Wat kost een consult?
Een 1e consult is bij ons gratis. Voor een goed resultaat van een haartransplantatie is de volle medewerking van de patiënt nodig. Tijdens dit consult kunnen we goed uitleggen wat er van u verwacht wordt.

Met hoeveel behandelaars heb ik te maken?
De arts die de intake doet, is uw behandelaar, en doet bovendien ook de controles. U heeft dus steeds dezelfde behandelaar en hoeft uw verhaal niet steeds opnieuw te vertellen.

Doet u alleen consulten in Rotterdam?
Ja, onze consulten vinden plaats in Rotterdam omdat wij u daar het allerbest informatie kunnen geven. De consulten zijn ALTIJD op afspraak (overdag, ’s avonds of in het weekeinde), zodat u altijd de voor u meest gunstige tijd kunt kiezen.

Hoeveel ervaring heeft de arts die mij behandelt?
De behandelend arts voert al sinds 1984 haartransplantaties uit. Met een gemiddelde van 3 behandelingen per week heeft zij over deze periode al duizenden behandelingen gedaan met alle mogelijke technieken. Daarmee is zij de meest ervaren haartransplantatie-arts in Nederland. De kliniek is de langstbestaande in Nederland.

naar boven

Zie ik de arts die de behandeling doet ook al bij het consult?
De intake doet u altijd bij de behandelend arts. Deze kijkt ook naar eventuele medicijnen die u gebruikt.

Op welke dagen kan ik worden behandeld?
Alle haartransplantaties vinden plaats op afspraak en zijn in de regel van maandag tot en met vrijdag. Zo nodig behandelen wij in het weekeinde.

Kan ik na een behandeling weer zelf naar huis reizen?
U krijgt geen medicijnen waarvan u slaperig wordt. U kunt in principe zelf naar huis rijden per auto of per openbaar vervoer. Wij scheren NIET al uw haar. Voor vrouwen is dat wel zo plezierig! Meestal is het donorgebied goed te bedekken. Tijdens een consult kunnen wij u precies vertellen hoe zichtbaar alles zal zijn.

Hoe lang is de wachtlijst?
De wachttijd varieert afhankelijk van de grootte van de behandeling. De schoolvakanties zijn populaire behandelmomenten. Wij proberen u binnen zes weken te behandelen.

Vergoedt de verzekering de behandeling?
Soms is het mogelijk om een deel van de kosten vergoed te krijgen. Tijdens het 1e consult kunnen we dit bekijken en bespreken.

naar boven