Haaruitval bij vrouwen

Omdat vrouwen meer dan mannen met hun kapsel bezig zijn, ervaren zij beginnende kaalheid vaak als een ramp. Ook dunner wordend haar (door genen, ziekte of medicijngebruik) verandert het leven van een vrouw. Zij ziet dat vaak als een voorbode van kaalheid. Omdat vrouwen gruwelen bij de gedachte aan kaalheid, doen zij van alles om hun haarconditie te verbeteren. Velen zoeken hun heil in betere verzorgingsproducten, en zoeken natuurlijke alternatieven voor chemische haarproducten. Haartransplantatie is tegenwoordig ook voor vrouwen een populaire ingreep. Kale of dunne plekken worden met behulp van de nieuwste technieken weer voorzien van haar. In een paar jaar tijd is het aantal vrouwen dat een haartransplantatie laat uitvoeren gestegen met tientallen procenten. Onder meer omdat er veel belangstelling is voor het herstel van wenkbrauwen.

Wenkbrauwen
Bij een wenkbrauwtransplantatie halen we een goed werkend haarzakje op een goed behaarde plaats weg en brengen we die op wenkbrauw weer in. Dit getransplanteerde haarzakje blijft gewoon haren produceren en de kans dat het daar ooit mee stopt is erg klein. Wij transplanteren de haarzakjes afkomstig uit de zogenaamde haarkrans, die tot de permanente lichaamsbeharing hoort.

Wanneer wel een haartransplantatie… en wanneer niet?
Voor het slagen van een haartransplantatie is goed donormateriaal essentieel; dit geldt ook voor vrouwen. Wanneer u hinder heeft van een hoge haarlijn of inhammen die altijd aanwezig waren, dan is een transplantatie altijd mogelijk, bij goed donormateriaal.

Wanneer u hinder ondervindt van progressieve haaruitval over het gehele hoofd is een haartransplantatie voor u soms mogelijk. Bij een aantal vrouwen valt het haar zo geleidelijk uit dat bij goed donormateriaal een haartransplantatie een optie is voor een beperkt gebied. Daarmee wordt dan voor een aantal jaren een verbetering bereikt.